Overstappen naar een andere energieleverancier is bezuinigen

energiekosten vergelijken.jpeg

Tegenwoordig is het overstappen naar een goedkopere energie aanbieding zeer aantrekkelijk. Het is één van de oplossingen om te kunnen bezuinigen op de energierekening. 

Kies en vergelijk zorgvuldig alle energie aanbiedingen

Maar hoe doe je dat? En waar moet je beginnen? Er zijn zoveel websites waar je energie vergelijken kunt dus aanbod genoeg. Ten eerste is het belangrijk om uw historische verbruik van uw energie en gas te weten. Met die data bent u al een eind op weg, dan start de zoektocht naar een geschikte website waarop u kunt vergelijken. Een goede energievergelijker kenmerkt zich door het aanbod en daar bedoelen we mee: Een vergelijking kunnen maken uit alle energieleveranciers met hun aanbod.

Dat is logisch toch? Als u graag een Opel Insignia wilt gaat u daarvoor niet naar de Renault Garage want daar worden alleen maar auto’s verkocht van het merk Renault. U gaat naar een garage die Opel verkoopt. Weet u niet welk merk auto u wilt? Dan gaat u naar een garage waar ze alle merken verkopen. Zo werkt het ook met energie vergelijken want u wilt een vergelijking maken uit het complete aanbod. Zo heeft u de zekerheid dat u geen enkele energie aanbieding overslaat.

Groene energie en gas kiezen

En dan zijn er nogal wat aanbiedingen in energie en gas, welke kiest u? Dit is afhankelijk van wat u verlangt van een energieleverancier. Gaat u kiezen voor de goedkoopste energie? Of kiest u voor groene energie? Wilt u duurzame energie opgewekt in Nederland? Of maakt u dit niet zoveel uit als het maar duurzaam is?. Wanneer u deze wensen vantevoren noteert dan word het zoeken naar een goedkopere energieleverancier al een stuk makkelijker.

Goedkoopste energie aanbieding staat altijd bovenaan!

Wanneer u de vergelijking bent opgestart en uw data en huidige energieleverancier heeft ingevoerd dan verschijnt er binnen een paar seconden een energievergelijking op maat voor u. U snapt het al: De goedkoopste energie aanbiedingen staan altijd bovenaan. U zult het totale bedrag achter het product van de energieleverancier zien, dit is het bedrag dat u kunt bezuinigen wanneer de overstap daadwerkelijk maakt. Lees wel eerst de voorwaarden door en bekijk of de korting per maand of achteraf ineens verrekend word.

Over het algemeen word de korting al verrekend met de maandelijkse voorschotbedragen. Verbruikt u onverhoopt toch iets meer? dan krijgt u een naheffing van de energieleverancier. Verbruikt u minder dan krijgt u aan het einde van het jaar een bedrag teruggestort. Om bijbetalingen te voorkomen bezuinigd u gewoon op uw energieverbruik.

Start met bezuinigen op uw energiekosten en maak die vergelijking in energie en gas

Door te bezuinigen op uw energieverbruik en jaarlijks over te stappen naar een goedkopere energieleverancier houd u geld over. Het bezuinigen op de energierekening scheelt u maar liefst honderden euro’s per jaar. Bereken uw energiekosten daarom eens opnieuw en bekijk wat het u oplevert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s