Een goedkopere energierekening? Dat kan makkelijk

energierekening-goedkoper

Bent u één van die tobbers die nadenkt over het verlagen van de energierekening? Het verlagen van de kosten voor stroom en gas creëert weer ruimte voor andere dingen. Het blijkt ook dat veel gezinnen zich afvragen of de energierekening inderdaad niet goedkoper kan, net zoals alle andere uitgaven die zij moeten doen.

Vaste lasten verlagen

Een gemiddeld gezin heeft te maken met ontzettend veel kosten naast de energierekening, denk aan sport voor de kinderen zoals 1 x per week voetballen of ballet. Vader en/of moeder werken dus ze hebben kosten aan de auto of het openbaar vervoer. Kinderopvang en verzekeringen zijn ook onderdeel van de vaste lasten. En hoe groter het gezin hoe meer zij aan energiekosten verbruiken. Meer dan 50% van de bevolking is zich niet eens bewust van zijn energieverbruik.

Weinig inzicht in eigen energieverbruik

Ook blijkt dat velen niet eens weten of ze moeten bijbetalen voor de energierekening. Ze betalen de kosten gewoon aan de energieleverancier en letten niet specifiek op hun verbruik. Wanneer een gezin zou nagaan waar ze kunnen besparen op de energierekening dan zou dat een flink financieel voordeel op kunnen leveren. Houdt de energiekosten per maand eens bij, stijgt die in bepaalde maanden? Dan zou u eens kunnen bekijken waar dat verbruik aan op is gegaan. In de winter is het logisch dat er meer gas word verbruikt. Maar blijkt het dat u de tv aan laat staan terwijl u er niet naar kijkt of staat de vaatwasser vaker aan? Aan deze oorzaken kunt u zelf iets doen, gewoon besparen op energie en de tv uitzetten wanneer u niet kijkt. De vaatwasser zet u dan pas aan wanneer dit echt nodig is.

Hoe besparen op de energierekening

Het eerste wat bij een gezin opkomt wanneer het woord besparen valt is besparen op water en een energiezuinige wasmachine of droger aanschaffen. Maar het besparen op stroom is natuurlijk ook iets om over na te denken. Toegegeven het minderen van het gebruik van warm water levert minder gasverbruik op, en gas is momenteel een hogere kostenpost dan stroom. In de zomer verbruiken we dan ook veel minder gas, het is immers warm genoeg dus de CV hebben we niet nodig. Korter douchen kan meteen bewerkstelligd worden, maar daarmee ben je er nog niet. Zo kun je eens beginnen om de kosten van de aanbieders energie te gaan vergelijken, wanneer je dit verschil bekijkt zul je merken dat deze uiteenlopen.

Goedkoopste stroomleverancier vinden

Met het vinden van de goedkoopste stroomleverancier en gasleverancier bent u al een eind op weg. Bent u dan daadwerkelijk overgestapt? Dan kunt uw energiekosten strakker in de hand gaan houden. Dus niet onnodig gas en stroom verspillen. De besparing is op die manier dubbelop en u houd aan het begin en einde van de rit geld over en dat is wat we willen of niet?. In 2016 kunt u ook weer besparen door te kiezen voor een goedkopere energierekening en dit kan oplopen tot €500 per jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s