Overstapboete energie betalen wat nu?

energienota-overstapboete

Bent u overgestapt naar een andere energieleverancier en brengt uw huidige energieleverancier u een overstapboete in rekening? Dat kan helaas voorkomen want u bent een overeenkomst aangegaan die u voortijdig heeft beëindigd. De boete word berekend over de looptijd van uw energiecontract.

Bezint eer u begint met overstappen

Daarom is het altijd van belang om eerst uw einddatum te controleren voordat u besluit om over te stappen. Het mooiste scenario is daarom dat uw energiecontract al afloopt en u daarna overstapt in dat geval betaalt u niets. Vroeger kwam het vaker voor dat consumenten kozen voor een langere looptijd van hun energiecontract. Dit kon zelfs voor 5 jaar worden afgesloten en dat kan nu nog. Heeft u een dergelijk energiecontract afgesloten? Dan moet u rekening houden met de volgende bedragen: €125 wanneer u nog langer dan 2.5 jaar het contract moet uitzitten. En dit geldt per product dus het bedrag kan zelfs tot €250 oplopen.

Hoogte overstapvergoedingen

Hoe korter de looptijd hoe minder de overstapvergoeding en bij langer dan 2 jaar betaalt u €100 per product. Moet u nog 1,5 jaar? dan is het bedrag €75 per product en korter dan deze 1.5 jaar is €50 per product. Zoals u ziet zijn deze bedragen best wel hoog dus houd daarom altijd in acht: Kies voor een 12 maanden energiecontract! Dan hoeft u deze boetes niet te betalen en bent u vrij om te kiezen nadat uw contract is afgelopen.

Controleer de hoogte van de overstapboete wanneer u deze ontvangen heeft deze moet wel kloppen uiteraard. Klopt het bedrag niet? Dan moet u een klacht indienen bij uw energieleverancier. Dus nog even in het kort:

  • minder dan 1.5 jaar is €50 per product
  • langer dan 1.5 jaar tot 2 jaar is €75 per product
  • langer dan 2 jaar tot 2.5 jaar is €100 per product
  • langer dan 2.5 jaar is €125 per product

Betaalt nieuwe energieleverancier overstapboete?

Het komt ook voor dat een nieuwe leverancier de boetes voor zijn rekening neemt, maar dan dient u ook voor een langere tijd bij deze energieleverancier een energiecontract af te sluiten. Vraag naar de mogelijkheden bij uw nieuwe energieleverancier. De energieprijzen zullen niet ineens torenhoog worden dus sluit altijd een energiecontract af met een korte looptijd. U profiteert het meeste van de energieprijzen wanneer u ieder jaar weer overstapt naar een energieleverancier met een flinke welkomstbonus. Een welkomstbonus levert altijd meer op dan dat u kiest voor een energiecontract met een langere looptijd.

Wilt u een overstapboete voorkomen? Houd dan altijd uw einddatum in het hoofd voordat u besluit te gaan overstappen naar een andere energieleverancier. Het maken van een energievergelijk is van belang omdat u geld kunt besparen op uw energierekening. Daarom wilt u juist voorkomen dat u moet betalen omdat u voortijdig uw contract openbreekt. De goedkoopste energieleverancier 2016 zoeken is zo gedaan en u bespaart het meeste door over te stappen naar een energie aanbieding met een looptijd van 1 jaar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s