Handige tips voor het besparen op gas

gas besparen

Bent u op zoek naar handige tips voor het besparen op gas? Lees dan onze tips zodat u deze in de praktijk kunt brengen. Gelet op het feit dat een huishouden per jaar al gauw 1500 kuub aan gas verbruikt is het in kaart brengen van uw gasverbruik niet een slecht idee.

Bekijk uw huidige gasprijs

Pak ten eerste uw energiecontract er eens bij en bekijk de leveringsprijs die de energieleverancier u in rekening brengt. Anno 2016 ligt deze prijs op 65 eurocent per kuub, maar dit is wel weer afhankelijk van het gebied waar u woont en hoe lang het geleden is dat u dit energiecontract heeft afgesloten want de gasprijs die toen gold is waarschijnlijk duurder dan de huidige gasprijzen. Laten we voor het gemak de gemiddelde gasprijs aanhouden, wanneer u dit berekent zult u bij het eindtotaal de totale gaskosten zien van ongeveer €950.

Gasverbruik tast het milieu aanzienlijk aan

Doordat wij gezamenlijk veel gas verbruiken tasten we het milieu ook aan door het broeikasgas dat er vrijkomt. Daarom is het van cruciaal belang dat we ons gasverbruik naar beneden moeten stellen. Dat betekent minder gas verspillen in huis. Hoe je dat exact doet gaan we uitleggen en het is een simpel karweitje die u uiteindelijk een paar honderd euro kan schelen per jaar.

Bespaar gas door kortere douchebeurt

Douche zuiniger door een waterbesparende douchekop te installeren en vervolgens uw douchebeurt ook nog eens te verkorten met een paar minuten. Dit scheelt liters water en gas waardoor u op dat punt al bespaart. Een waterbesparende douchekop levert u al €50 besparing op per jaar. Het inkorten van uw douchetijd met 1 minuut scheelt al €15 per jaar. Het besparen van water is ook belangrijk alhoewel een litertje water niet zoveel kost. U betaalt per 1000 liter ongeveer €1,50 en een gemiddelde douchebeurt van 10 minuten kost u 80 liter aan water.

Deze berekening geldt voor één persoon dus dit kan u per gezin van 4 gezinsleden dus €250 per jaar opleveren.

Wanneer u uw thermostaat besluit lager te zetten met 1 graad dan kunt u €50 per jaar besparen. De bovenstaande tips besparen u dus al €115 en dan zijn we er nog niet eens. Ook het gebruik van tochtstrips is een goedkope maar effectieve manier om de warmte binnen te houden en levert u wanneer u overal tochtstrips aanbrengt ook €50 per jaar op.

Isoleer uw woning waar nodig voor optimale gasbesparing

Wanneer u een koopwoning bezit kunt u wat aan de isolatie van uw muren doen en dat hoeft niet duur te zijn, met goede isolatie van de muren bespaart u ruim €250 per jaar aan gaskosten. Voor huurders ligt dit uiteraard anders: in dat geval kunt u uw woningbouwvereniging er eens voor benaderen. Veel woningbouwverenigingen plegen jaarlijks een onderhoud en wie weet staat muurisolatie op de agenda. Lukt dit niet? Dan doet u zoveel mogelijk zelf om uw huis te isoleren en houd de deuren gesloten wanneer uw cv aanstaat.

Welke gasprijzen zijn het goedkoopste?

Er zijn verschillen in de onderlinge gasprijzen die een energieleverancier aanbiedt dit komt omdat de regiotoeslagen per gebied verschillen. Het verschil is een aantal centen waardoor mensen in de Randstad meer moeten betalen voor hun gas. Dit heeft te maken met het transport van gas vanaf Groningen, de afstand waarover het gas getransporteerd moet worden is langer dus kost dat ook meer geld. Niet iedere energieleverancier hanteert de regiotoeslagen dus dat is wel fijn.

Door de gastarieven te vergelijken zult u zien dat het goedkoper kan wanneer u zou besluiten om over te stappen. De welkomstpremie’s lopen uiteen maar er zal altijd een energieleverancier uitspringen die de goedkoopste op uw adres is voor uw gaslevering.

Naast de gastarieven kunt u voor het totaalplaatje gaan en kiezen voor een goedkopere energierekening. De energieprijzen liggen lager dan de gasprijzen dus u kunt met een simpele vergelijking tot €500 besparen op uw energierekening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s