Ook water besparen zorgt voor lagere energiekosten

waterbedrijf

Wist u wel dat u bijna 20% aan gas verbruikt om water te verwarmen zoals het douchen en uw verwarming? Niet alleen het besparen op gas en licht bespaart u geld maar ook de besparing op water. Dus hoe meer water u verwarmt hoe hoger uw gasverbruik wordt.

Nederland biedt schoon drinkwater uit de kraan

In een land als Nederland kunnen we gewoon water uit de kraan drinken, voor ons is dat misschien normaal maar in heel veel landen kun je echt geen water uit de kraan drinken. Neem Griekenland bijvoorbeeld daar is het water uit de kraan heel zout en drinken de Grieken dus water uit flesjes.

Waterschapslasten betalen om schoon water te kunnen drinken

We dragen ieder kwartaal een bedrag af aan waterschapslasten waar ons drinkwater ook onder valt. Door er eens bij stil te staan hoeveel water u verbruikt zult u al flink kunnen besparen op uw waterrekening. Veel mensen zetten de kraan aan wanneer ze hun tanden poetsen of het water laten lopen tijdens de afwas, daarmee verdwijnen ongemerkt liters water zo regelrecht de gootsteen in.

Bezuinig op uw waterverbruik

Ook zijn er andere oorzaken die onnodig waterverlies in de hand werken zoals een lekkende kraan of een leiding. Hiermee verliest u op jaarbasis al gauw 1000 liter aan water wat helemaal niet nodig is. En heeft u er wel eens bij stil gestaan wat u nog meer wegspoelt in de gootsteen? Misschien spoelt u wel koffieresten of verf door de gootsteen, het is handig maar uw waterbedrijf moet dit wel weer reinigen om ervoor te zorgen dat wij weer schoon drinkwater krijgen.

Plaats eens inlegringen op uw kraan, en een waterbesparende douchekop ook uw toilet kunt u voorzien van een waterbesparende knop. Wanneer u dit doet kunt u op jaarbasis zo’n 30% besparen op uw waterverbruik.

Gebruik regenwater voor allerlei klusjes

Heeft u een tuin? Dan kunt u prima het regenwater opvangen in een ton en daarmee uw planten besproeien. Ook kunt u met hetzelfde regenwater uw auto wassen. Gemiddeld gezien zorgen regenbuien voor zo’n 80.000 liter aan water per jaar, wanneer u dit opvangt kunt u zo’n 7000 liter water besparen.

Energiezuinige wasmachine bespaart ook water

Het is dan ook van belang dat u zuiniger omgaat met uw water vooral wanneer u warm water nodig heeft. Gebruik desnoods de waterkoker om water te verwarmen dit kost u misschien wat stroom maar dit is veel minder dan wat u kwijt bent aan gas. Ook een energiezuinige wasmachine of vaatwasser zorgt ervoor dat u veel minder water verbruikt.

Gaslicht vergelijken voor een goedkopere energierekening

Heeft u de middelen om een zonneboiler of warmtepomp aan te kunnen schaffen? Doe dat dan want ook hiermee kunt u water en vooral gas besparen. Met deze tips kunt u enorm veel besparen op uw waterrekening en tegelijkertijd ook op de gasrekening. Stap daarnaast ieder jaar over door een gaslicht vergelijking te maken want ook daarmee kunt u honderden euro’s extra besparen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s