Weinig stroomverbruik kan geld opleveren

Het Dagblad van het Noorden schrijft vandaag dat consumenten met een laag stroomverbruik een financieel voordeel kunnen behalen van zo’n €100 per jaar. Hoe kan dat nu zou je zeggen. Een energieleverancier biedt toch geen hoge welkomstkorting aan iemand die amper stroom verbruikt?

Geld terug van energiebedrijf bij laag stroomverbruik

Het komt niet al te vaak voor maar ze zijn er wel: mensen die minder dan 350 kuub gas per jaar verbruiken of 700 kilowattuur aan stroom. Deze groep hoeft bij een aantal energiebedrijven niks te betalen. Wanneer zij de eindafrekening krijgen gepresenteerd dan levert dit zelfs nog €100 per jaar op.

Heffingskorting energie voor elke Nederlandse inwoner in bezit van een woning

Het rekensommetje ziet er als volgt uit: Iedere inwoner van Nederland heeft recht op de basisbehoefte aan energieverbruik bij het huren van een huis of een koophuis, dit word dan ook niet belast door de belastingdienst. De inwoners krijgen dan een heffingskorting op hun stroomverbruik en dat is voor iedereen een bedrag van €376,08 per jaar.  Of men nu veel of weinig stroom verbruikt iedereen ontvangt deze vermindering op de energiebelasting. Dus wanneer diegene amper stroom heeft verbruikt dan kunnen zij zelfs geld terug krijgen.

Alleen stroom verbruiken wanneer je thuis bent

Er zijn veel huishoudens die zijn aangesloten op blokverwarming waardoor ze alleen stroom hoeven af te nemen bij een energiebedrijf. Deze groep zal het meeste profijt hebben van de belastingvermindering wanneer zij amper stroom verbruiken. Stel je woont parttime samen maar hebt daarnaast nog een eigen huis, dan is het stroomverbruik ook nagenoeg niets. Of je zit voor je werk in het buitenland. In die perioden dat je niet thuis vertoeft zal er dan ook geen stroomverbruik plaatsvinden.

Duurzame stroom en geld verdienen op je energiekosten

Zonne-energie gaat steeds meer grote rol spelen in onze maatschappij en wanneer je de trotse eigenaar bent van een set zonnepanelen dan kun je ook enorm veel besparen op je energiekosten. Op duurzame energie word namelijk geen belasting geheven behalve dan de BTW. Vooral als je meer produceert dan dat je aan stroom verbruikt word het pas interessant want dan ontvang je een terugleververgoeding en de belastingvermindering word dan weer toegepast.

Duurzame energiekosten berekenen en besparen

Niet iedereen kan mee profiteren van zonnepanelen, maar dan nog kan er gekozen worden duurzame stroom. Veel energiebedrijven bieden duurzame stroom aan dat afkomstig kan zijn van zonnepanelen, of windmolens. Op die manier profiteer je dus wel van duurzame stroom maar bent geen producent. Door alle energiekosten te berekenen kunt u veel geld besparen ten opzichte van van uw huidige energiebedrijf. Deze besparing levert u elk jaar zo’n €450 op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s