Stapt u over op duurzame energie?

energie vergelijken online

Overstappen naar duurzame energie gebeurt onder Nederlandse huishoudens steeds frequenter. Want kiezen voor windenergie afkomstig van een windmolen betekent dat we minder aan broeikasgassen uitstoten. Zo zijn er natuurlijk meerdere vormen van duurzame energie waaronder zonne-energie of biomassa.

Gebruik zonnepanelen en wek zonnestroom op

Heeft u voldoende financiële middelen dan kunt u zonnepanelen overwegen. Met zonnepanelen op uw dak kunt u zelf uw eigen energie produceren. U gebruikt een gedeelte voor uw eigen behoefte en de rest levert u terug aan de energieleverancier. Daarvoor krijgt u een vergoeding en u mag de aanschaf en installatiekosten aftrekken van de belasting. Dit heet ook wel salderen.

Milieuvriendelijk uw huis verwarmen

Het overgrote deel van de huishoudens maakt gebruik van aardgas om de woning mee te verwarmen maar ons aardgas zal opraken. Daarom kijken sommige huishoudens ook steeds meer uit naar het gebruik van een warmtepomp. Dit is een vrij nieuwe techniek waarmee je op een veel milieuvriendelijkere manier je huis kunt verwarmen. De warmtepomp maakt bijvoorbeeld gebruik van bodemwarmte en zet dit van een lage temperatuur om naar een hogere temperatuur.

Dring de CO2 uitstoot enorm terug met de warmtepomp

Omdat je met een warmtepomp de cv installatie niet meer nodig hebt zul je op je gaskosten besparen en geef je het milieu een duwtje in de goede richting, want je stoot hiermee veel minder CO2 uit. Ook heb je recht op subsidie wanneer je een warmtepomp wilt aanschaffen check hiervoor de energiesubsidiewijzer maar eens.

Overstappen naar een groene stroom product

Ook heel veel energieleveranciers leveren verschillende vormen van duurzame energie. Het gaat hier voor het overgrote deel om de levering van windenergie als we spreken over duurzame energie dat afkomstig is van Nederlandse bodem. Ook een kleiner percentage kan afkomstig zijn van biomassa energie of zonne-energie. Omdat Nederland zelf nog niet op grote schaal duurzame energie produceert kopen energieleveranciers buitenlandse groene stroom in. Deze groene stroom is het meest afkomstig uit Duitsland die met een overschot te maken heeft.

Waar komt de duurzame energie vandaan?

Wanneer het energielabel gecontroleerd word kunt u zien waar de energieleverancier zijn groene stroom vandaan haalt. Ook waterkrachtcentrales dragen een gedeelte bij aan duurzame energie. Zo leveren Essent, Nuon en Greenchoice groene stroom in een mix aan. Deze mix bevat een gedeelte Nederlandse duurzame energie en buitenlandse. Wilt u echte groene stroom vanuit Nederland? Overweeg dan de producten van:

  • Pure-energie
  • Vandebron
  • Qurrent
  • Windunie

Deze energieleveranciers investeren in projecten die in Nederland gerealiseerd zijn, de consument heeft dan de garantie van een 100% Nederlandse groene stroom product. Wanneer u begint met het vergelijken van energie dan kunt u op 100% Nederlands groen klikken op die manier krijgt u enkel en alleen de Nederlandse groene stroom aanbiedingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s